A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тулиголівський ліцей

Як розпізнати «реданів»: інформація для батьків і вчителів

Дата: 03.03.2023 12:26
Кількість переглядів: 53

Окрім пояснень щодо небезпеки використання неповнолітніх задля дестабілізації в країні під час війни, підліткам необхідно нагадувати, що за такі дії передбачено як адміністративну (для батьків неповнолітніх), так і кримінальну відповідальність, яка наступає із 14 років.

Останніми днями велика суспільство сколихнула інформація про субкультуру так званих «реданів». Правоохоронці вже з’ясували, що це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію (ІПСО — прим. ред.) і втягнути підлітків у протиправну діяльність.

Кіберполіція вже встановила адміністратора телеграм-каналу, який поширював інформацію про рух та зібрання «реданів», це — неповнолітній із Дніпра. За його словами, для отримання заробітку від реклами він створив цей канал, на якому бронювання реклами коштувало 10 доларів США.

Наразі правоохоронці встановлюють джерела фінансування, адміністраторів подібних інформаційних каналів та організаторів масових заходів, адже таке без фінансів на «голому» ентузіазмі подібне неможливе.

Батьки та освітяни повинні пояснити дітям, що провокування конфліктів і масових бійок між підлітками — це мета організаторів зібрань. У країні, яка переживає найжорстокішу війну в новітній історії, зіткнення у тилу між молоддю працюють на ворога та відчуття нестабільності серед громадян.

Начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан повідомив, що протягом останніх днів до управлінь і відділків поліції доставлено понад 700 неповнолітніх, щоб не дати ворогу успішно провести свою ІПСО і застерегти дітей від необдуманих вчинків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора