14:37 15.01.2023
Організація харчування
2021 рік - це рік реформи шкільного харчування. З 1 січня набув чинності новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, яким встановлено вимоги до харчових продуктів та готових страв, що можуть пропонуватись дітям. Наприклад, це стосується обмеження вмісту солі, цукру та жиру. В нашому закладі запроваджена реформа, а саме зменшено норми вживання солі та цукру, також переглянуто меню де зменшено кількість жирів, а збільшено вживання овочів та фруктів.
Порядком організації харчування чітко регламентовано функції керівника (засновника) закладу освіти, суб’єкта господарювання, який надає послуги з організації харчування, медичного працівника тощо.
По Тулиголівському ліцею Кролевецької міської ради була визначена відповідальна особа за організацію харчування, що здійснює загальну координацію та контроль.
Поміж іншого в закладі передбачено забезпечення харчуванням здобувачів освіти/дітей з особливими дієтичними потребами, зокрема медичним працівником Самойленко Ніною Володимирівною визначено:
1) причини особливих дієтичних потреб;
2) обов’язкове надання спеціальної інформації здобувачам освіти/дітям щодо харчування;
3) необхідність коригування енергетичної цінності страв;
4) виключення, обмеження або заміни харчових продуктів;
5) заходи щодо невідкладної допомоги у разі гострих ускладнень;
6) вміст речовин та готових страв/виробів, які призводять до алергічних реакцій або непереносимості.
Безпосередньо директором Рой Аллою Миколаївною проведено загальношкільні батьківськи збори на платформі Zoom,щодо роз’яснювальної роботи,щодо реформи системи шкільного харчування та роботи порталу «Знаїмо».
Протокол засідання групи НАССР