A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тулиголівський ліцей

26 лютого День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь

Дата: 26.02.2024 11:04
Кількість переглядів: 8

Ця пам’ятна дата встановлена 2020 року Указом Президента України № 58 на вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, відзначення річниці проведення 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей.

20 лютого 2014-го розпочалася активна збройна агресія Росії проти України з переміщенням російських військових підрозділів у Криму та в районі Керченської протоки. Ця дата зафіксована на відомчій медалі Міністерства оборони Росії «За повернення Криму». А в заяві Верховної Ради України від 21 квітня 2015 року та в Законі України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації» 20 лютого 2014 року визначено днем початку російської агресії.

У лютому – березні конфлікт розвивався в Криму. Туди зайшли російські військові без розпізнавальних знаків; із місцевих жителів створювали та озброювали іррегулярні формування найманців, їх використовували разом із підрозділами збройних сил РФ, дислокованими в Криму. На півострові встановили режим воєнної окупації.

В Тулиголівському ліцеї Кролевецької міської ради проведено такі заходи:

-перегляд фільму" Голос Криму. Наріман Джелял" - 9 клас;

- виховний захід" День початку кримського супротиву" - 7 клас;

- перегляд документального фільму" Крим.Нескорений." - 8 клас;

- виховний захід " Крим - це Україна" - 6 клас.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора