A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тулиголівський ліцей

Всесвітній день усмішки

Дата: 06.10.2023 10:23
Кількість переглядів: 10

Кожного року в першу п'ятницю жовтня святкується Всесвітній день усмішки (World Smile Day), це одне з найприємніших, найдобріших та найпозитивніших свят року! Це свято завжди випадає на п’ятницю, бо п’ятниця сама по собі сприяє усмішкам (попереду два вихідних дні).

Своєю появою на світ це позитивне свято зобов’язано американському художнику Харві Беллу. У 1963 році до нього звернулися співробітники однієї страхової компанії з проханням придумати якийсь яскравий і незабутній символ, який став би візитною карткою компанії. Цим символом став смайлик, який сьогодні відомий усім користувачам інтернету.

Про те, що усміхатися корисно, чули всі. Дитина вперше усвідомлено починає посміхатися у віці 6 - 8 тижнів. Це вроджена навичка.

Посмішка робить вас красивішими і молодшими, тому що тренує м’язи обличчя. Цим м’язам теж потрібна фізкультура. При посмішці включаються до роботи від 5 до 53 м’язів одночасно. Усміхнена людина виглядає красивою й навіть довше живе. Посмішка заразна. Якщо людина дивиться на людей, які посміхаються, мимоволі сама починає посміхатися.

Щира усмішка часто допомагає вирішити складні конфліктні ситуації та лікує від депресії за допомогою вироблення ендорфінів. Цей гормон щастя виробляється навіть тоді, коли ми силоміць змушуємо себе посміхнутися.

Посмішка приваблює людей і налаштовує їх дружно ставитися по відношенню до вас.

Нам важко посміхатися у час війни, коли кругом стільки болю, суму, непоправних втрат і руйнувань.

Війна — це важко, боляче і страшно. Кожен переживає свій особистий травмуючий досвід, у всіх українців болить по-своєму.

Війна — це жахлива й травмуюча подія для свідомості суспільства. Через цю травму колективний українець, якому боляче, може конфліктувати з твоїм самовідчуттям. Соромитися своїх позитивних емоцій змушує внутрішній конфлікт, де тобі як особистості може бути добре, але це почуття пригнічує колективна травма.

Коли людина перебуває на межі між життям та смертю, а кожен день може стати останнім, починається процес переоцінки цінностей, а життя перестає відкладатися на потім.

Однак пліч-о-пліч із сумом крокує й радість. Ці протилежні, але дуже важливі емоції природньо доповнюють одна одну.

Радощі мають бути щирими, ви не можете змусити себе до них. Але якщо є нагода - усміхніться і пожартуйте.

Посміхніться, подаруйте собі гарний настрій. Поділіться посмішкою з рідними, друзями, товаришами по службі, не забутьте посміхнутися кому-небудь по дорозі. Це не складно. Це зробить ваш день набагато приємніший. Спробуйте, адже не даремно кажуть, що усмішка — це поцілунок душі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора