A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тулиголівський ліцей

МОН НАДАЛО РЕКОМЕНДАЦІЇ ЯК ОРГАНІЗУВАТИ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ КОНСИЛІУМ ДЛЯ УТОЧНЕННЯ, ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЧИ ЗМІНИ ВИСНОВКУ ЩОДО ОСОБЛИВИХ ОСВІТНІХ ПОТРЕБ ДИТИНИ

Дата: 04.06.2021 11:42
Кількість переглядів: 112

Батьки чи законні представники дитини, які не згодні з  висновком про комплексну оцінку розвитку дитини, мають право на проведення повторної оцінки в будь-якому іншому ІРЦ. Про це йдеться в листі Міністерства освіти і науки України від 16.06.2020 № 1/9-328

Якщо батьки не погоджуються з висновком, то протягом місяця вони можуть звернутись до місцевого органу управління освітою для організації психолого-педагогічного консиліуму. Необхідно подати такі документи:

  • заява батьків (одного з батьків) або законних представників дитини; 
  • копії документів, що посвідчують особу батьків (одного з батьків) або законних представників;
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • копія висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини;
  • копія висновку про повторну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини (за наявності).

Протягом місяця з дати звернення батьків має бути створено консиліум. Для забезпечення неупередженості до консиліуму запрошуються фахівці, які раніше не обстежували дитину. Батьки чи законні представники дитини можуть бути присутніми під час консиліуму, а також пропонувати до його складу фахівців. 

Нагадаємо, що знайти зручний інклюзивно-ресурсний центр та подати документи в дистанційному режимі можна на порталі ІРЦ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора