A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тулиголівський ліцей

14 березня - День Українського добровольця

Дата: 14.03.2023 13:33
Кількість переглядів: 24

Відзначення Дня Українського добровольця саме 14 березня обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану Незалежності в місті Києві, одразу ж після завершення буремних подій, пов’язаних з Революцією Гідності, на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

Рішення про відзначення цього дня було прийнято Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822 «Про встановлення Дня українського добровольця». Це було зроблено з метою зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

В цей день українці вшановують мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Схиляємо у скорботі свої голови в пам’ять про тих добровольців та воїнів, які полягли на полі бою й не повернулись додому, до рідних домівок, до своїх батьків, матерів, коханих та дітей. Вони врятували нашу батьківщину від ворога, дали можливість нашій державі рухатись по шляху інтегрування в Європейську спільноту та день за днем перетворювати Україну у заможну, процвітаючу країну.

Вічна слава героям, які полягли за Україну! Герої не вмирають!

Подвиг українських добровольців житиме у віках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора