A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тулиголівський ліцей

Безпека життєдіяльності дітей під час травневих свят

Дата: 01.05.2020 17:14
Кількість переглядів: 379

Безпека життєдіяльності дітей під час

травневих свят

На травневі свята люди планують відпочинок з близькими та рідними на природі. Проте іноді у святкові й вихідні дні безтурботність та веселощі закінчуються травматизмом, втратами як для громадян, так і для довколишнього середовища.

Діти – це наше майбутнє, це наші сподівання на здійснення мрій і тому сформувати з них повноцінних людей наше з Вами завдання. Неабияку роль в цьому відіграє навчання дітей та підлітків правилам безпеки життєдіяльності.

Щоб запобігти різного роду надзвичайним подіям у період травневих свят, керівники навчальних закладів постійно проводять з батьківською громадськістю, учнями, у тому числі з маленькими вихованцями роз’яснювальну роботу профілактичного характеру, організовують з іншими службами навчання з гасіння пожеж в екосистемах, а також навчають дітей діям на випадок виникнення різного роду надзвичайних подій та ситуацій.  

Під час різноманітних заходів вихованці не лише дізнаються правила безпеки, у тому числі пожежної, в лісопаркових зонах, поблизу водойм, при виявленні боєприпасів тощо, а й вчаться надавати першу домедичну допомогу постраждалим.

 Державна служба з надзвичайних ситуацій   Веселівського районного сектору та відділ освіти, молоді та спорту виконкому Веселівської селищної ради закликає громадян під час відпочинку в лісосмугах дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки, а також проводити профілактичну роз’яснювальну роботу зі своїми дітьми та пильнувати їхню поведінку, адже дитячі пустощі також нерідко призводять до пожеж та інших небезпечних ситуацій.

Не засмічуйте місце відпочинку; обгороджуйте та розчищайте місце розпалення багаття; не розводьте відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю та господарчими будівлями; не розкидайте недопалки та сірники на суху лісову підстилку; стежте, щоб діти не бавилися з вогнем; приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє. Неконтрольований вогонь може призводити до непоправних наслідків, навіть людських жертв.

Пам’ятайте: безпека вашого відпочинку – у ваших руках, але в разі небезпеки негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора