A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тулиголівський ліцей

Як зберегти гарні стосунки під час карантину?

Дата: 24.02.2021 14:23
Кількість переглядів: 123

Як зберегти гарні стосунки  під час карантину?

Одним із неочевидних наслідків коронавірусу в Китаї стала велика кількість розлучень. Навіть пристрасно закохані пари, які багато часу проводили на спільній території без можливості усамітнитись, починали сваритись через дрібниці. Причина -  перевищений ліміт спілкування та ізоляція. Розповідаємо, як пережити карантин у гармонії з собою, партнером та іншими членами родини.

     Дотримуйтесь звичних ритуалів та розпорядку дня. Без цього день зливається з ніччю, а вільний час починає нагадувати зимову сплячку. Якщо на час карантину ви працюєте віддалено, і далі «ходіть на роботу» до іншої кімнати та у більш формальному одязі, ніж піжама.

     Стежте за своїм психологічним станом. Тимчасова бездіяльність діє на людину як медитація: впорядковує думки та дарує спокій. А от довготривала відсутність зовнішніх збудників може призвести до тривожних станів та депресії. Щоб цього уникнути, не давайте своїм органам чуття нудьгувати. У пригоді стануть ванна з піною, нова музика або серіал, масаж чми прогулянка на балкон.

     Дозуйте спілкування. Інколи нам хочеться вілпочити від людей, навіть від найрідніших. Тому не соромтесь сказати про це партнеру, дітям чи батькам. Водночас під час карантину деякі люди можуть почуватися пригнічено через відсутність спілкування. Тож влаштовуйте соціальне життя онлайн: зустрічі на каву скайпом, тренування уYouTube, спільні перегляди кіно на стрімінгових сервісах тощо.

    Спілкуйтесь із дітьми. На карантині ви проводите багато часу разом, тому краще встановити правила. Спочатку поясніть дитині, що карантин – це не канікули, але й не покарання. Ми маємо залишатись вдома, щоб не захворіти. Тут стануть у пригоді пазли, «оригамі», розмальовки, рухливі ігри, мильні бульбашки на балконі і навіть планшет з мультиками. Головне – чергувати активності та залишити мамі час на себе.

    Проговорюйте негатив. Коли ми багато часу проводимо з партнером і не маємо можливості дистанціюватись, конфлікти можуть траплятись на рівному місці. Краще скажіть, що саме вас засмучує, бо це допоможе знизити градус і попередити емоційні вибухи.

    Допомагайте. Якщо ви можете замовити їжу через мобільний додаток та перечекати карантин у ковдрі, то цілком можливо, що ваші старші родичі або просто літні сусіди цього зробити не можуть. Допоможіть їм опанувати технології або зробіть все за них, адже взаємодопомога цінна у будь-які часи.

     Бережіть себе та рідних. Давайте створювати кола любові та підтримки – вони протистоять будь-якому вірусу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора