A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тулиголівський ліцей

Семінар-практикум для учителів-асистентів,психологів, соціальних педагогів,учителів інклюзивних класів "Особливості організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти"

Дата: 15.01.2020 11:14
Кількість переглядів: 770

 

 

Відповідно до плану роботи Кролевецького відділу освіти на 2020 рік, 10.01.2020 відбувся Семінар-практикум для учителів-асистентів,психологів, соціальних педагогів,учителів інклюзивних класів "Особливості організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти"

Участь у заході взяли 13 педагогів Кролевецького району. З вітальним словом до учасників виступила Коломиєць А.М. керівник МО психологічної служби району.

Під час роботи семінару були розкриті питання:

- нормативно-правова база та основні завдання інклюзивного навчання (Коломиєць А.М., керівник МО психологічної служби);

- особливості інклюзивного навчання в ДНЗ (Коломиєць А.М., керівник МО психологічної служби);

– психологічні аспекти індивідуальної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивної освіти (Галушка О.С. практичний психолог Алтинівська ЗОШ);

– психологічні аспекти роботи з батьками дітей з особливими освітніми потребами (Босак Г.С., практичний психолог Мутинської ЗОШ);

– індивідуальна робота асистента вчителя з дитиною з особливими освітніми потребами. З досвіду роботи (Симоненко Е.В., асистент вчителя Божківського НВК);

- заняття з елементами тренінгу, щодо сприяння успішній інтеграції дітей з відхіленнями у розвитку у навчальної закладі ( Босак Г.С., практичний психолог Мутинської ЗОШ).

Учасники семінару-практикуму мали змогу отримати відповіді на актуальні запитання та обмінятися думками з приводу наявних проблем у процесі організації інклюзивного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі та ДНЗ.

По завершенню семінару учасники отримали методичні рекомендації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора