A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тулиголівський ліцей

ДПА в початковій школі у 2023 році (4 клас): роз'яснення

Дата: 13.01.2023 10:04
Кількість переглядів: 33

https://vseosvita.ua/news/dpa-v-pochatkovii-shkoli-u-2023-rotsi-4-klas-roziasnennia-80871.html

Державна підсумкова атестація (ДПА) в початковій школі проводиться відповідно до «Порядку проведення державної підсумкової атестації» та наказу МОН «Деякі питання проведення в 2022/2023 навчальному році державної підсумкової атестації осіб, які здобувають загальну середню освіту».

Про це інформує Освіта-Інфо.

У 2022/2023 навчальному році державна підсумкова атестація осіб, які завершують здобуття початкової освіти, проводиться у закладі освіти в письмовій формі.

Строки проведення атестації в 4 класі в закладі освіти затверджує керівник закладу освіти в межах навчального року.

Завдання для проведення ДПА в закладі освіти укладають учителі закладу освіти відповідно до орієнтованих вимог до проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, які затверджує керівник закладу освіти.

Державна підсумкова атестація осіб, які завершують здобуття початкової освіти, проводиться з:

  • української мови (оцінювання результатів з української мови та читання);

  • математики;

  • мови національних меншин або корінних народів.

ДПА з мови національної меншини або корінних народів проводиться для осіб, які здобувають освіту мовами національних меншин чи корінних народів, за заявою одного із батьків або інших законних представників і за рішенням педагогічної ради.

З орієнтовними вимогами до змісту атестаційних робіт для учнів 4 класу можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, на долю випускників навчального 2022-2023 року випали чималі випробування. По-перше, повномасштабне вторгнення росії в Україну внесло суттєві, часом небезпечні корективи в освітній процес. По-друге, МОН повідомить про формат проведення ЗНО за два місяці до кінця навчального року. Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) проведуть у формі національного мультитесту (НМТ), проте формат його проведення визначать у березні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора